Naked

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ

Είναι ευρέως γνωστό πώς μέσα στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα περιεχομένου, υπηρεσιών και προϊόντων. Ένα από τα αντκείμενα που είναι αναπτυσσόμενο και λαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στο διαδίκτυο είναι η πορνογραφία , ειδικά τα τελευταία χρόνια. Εάν σκεφτεί κανείς πόσο εύκολη πρόσβαση έχουμε στο διαδίκτυο, όπου και αν βρισκόμαστε μέσω του κινητού τηλεφώνου, μπορεί να κατάλάβει και τον λόγο που αναπτύσσεται τόσο ραγδαία αυτή η τάση.

Ξεχάστε τα βίντεο κλάμπ, την ντρόπη που ένιωθες όταν πήγαινες να αγοράσεις ή να νοικιάσεις μια βιντεοκασέτα ή cd ερωτικού περιεχομένου, που έπρεπε να την κρύψεις ώστε να μην την δει κανείς και «αποκαλυφθείς» . Δεν χρειάζεται καν πλέον να πληρώσεις , αρκεί να ψάξεις σε κάποια μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου και μπορείς να βρεις πληθώρα υλικού προς απόλαυση.

Η πορνογραφία είναι , σε λογικά και περιστασιακά πλαίσια ωφέλιμη. Μπορείς να δεις νέες στάσεις, να πάρεις ιδέες και να περιέλθεις σε σεξουαλική επιθυμία , ανεβάζοντας την διάθεση σου.

Ωστόσο, ακόμα και η πορνογραφία στο διαδίκτυο έχει μια τεράστια σκοτεινή πλευρά με τρομακτικές επιπτώσεις στην ψυχική-ακόμα και την σωματική μας υγεία που καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ώστε να αποφευχθεί κάποια δυσαρέσκεια στο μέλλον.

Η πληθώρα τον ιστοσελίδων με ερωτικό περιεχόμενο ( φωτογραφίες, βίντεο ) συνήθως απεικονίζουν μια υπερβολικά αψεγάδιαστη εικόνα για το σεξ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, θέτοντας κάποια στάνταρ και δυσκολεύοντας την διεξαγωγή της πραγματικής πράξης αφού προσπαθούμε να βρούμε το τέλειο και στην πραγματικότητα. Επίσης, τις περισσότερες φορές, βίντεο ερωτικού περιεχομένου προβάλλουν σκληρές σκηνές , οι οποίες είναι σκηνοθετημένες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που όμως προβάλλονται ως φυσιολογικές, με αποτέλεσμα η εκτενής έκθεση σε τέτοιου είδους σκηνές να δημιουργούν και πρόβλημα συμπεριφοράς ( βία απέναντι στο έταιρο φύλο ).

Πολλά προβλήματα παρατηρούνται σε άτομα που συνηθίζουν να παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό στην κοινωνική τους ζωή. Η πορνογραφία και ειδικά στο διαδίκτυο δημιουργεί ένα εξιδανεικευμένο περιβάλλον με πληθώρα επιλογών, απομονώνοντας τα άτομα αυτά και αποτρέποντάς τα από το να έχουν μια πραγματική και υγιής σεξουαλική ζωή και όχι μόνο, αφού δυσκολεύονται να έχουν στοιχειώδης κοινωνικές επαφές και ειδικά με το έταιρο φύλο. Αυτό έχει ώς συνέπεια την απομόνωση και την αποξένωση των ατόμων από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, η κατ’επανάληψη έκθεση σε πορνογραφικό υλικό μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο σε κατάθλιψη. Όταν το άτομο συνηθίζει να έχει μια εξωπραγματική εικόνα για το σεξ και αναζητά το υλικό που θα του φέρει την μεγαλύτερη ηδονή, με τον καιρό ο εγκέφαλος συνηθίζει και αναζητά μεγαλύτερα και πιο έντονα ερεθίσματα ώστε να εκρίνει περισσότερη ντοπαμίνη για να δημιουργηθεί το αίσθημα ευφορίας. Όταν το άτομο αυτό λοιπόν δεν βρίσκει κάτι το οποίο το ελκύει ή να το συναρπάζει και να του δημιουργεί ευχαρίστηση, σταματά η έκκριση ντοπαμίνης με συνέπεια να μην δημιουργείται αίσθημα ευφορίας.

Μια άλλη επίπτωση επίσης είναι η μετατροπή της ερωτικής πράξης σε καταναγκαστικό και ψυχαναγκαστικό αυνανισμό. Το άτομο που συνηθίζει να χρησιμοποιεί πορνογραφικό υλικό με σκοπό την ανακούφιση και την ευχαρίστηση εθίζεται στο πορνό και λειτουργεί ειδονοβλεπτικά , ανάγοντας την σεξουαλική πράξη σε μια συνήθης πράξη χωρίς την συνέυρεση δύο σωμάτων με πνευματική και ψυχική ένωση, χωρίς την αλληλεπίδραση και κατ επέκταση χωρίς καμία συναισθηματική εμπλοκή. Με λίγα λόγια το άτομο αυτό βλέπει πλέον με μια μηχανηστική ματιά την σεξουαλική πράξη μια διαδικασία για ένα και μόνο σκοπό, αδιαφορώντας για την πορεία και την διάρκεια. Εδώ βρίσκει χώρα ένα ρητό που είναι συνηθισμένο στις μέρες μας:”σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι”.

Κλείνοντας λοιπόν υπάρχουν ακόμα αρκετοί κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από την πορνογραφία και την εκτενή έκθεση σε αυτή , έλλειψη κοινωνικής ζωής, επαφής με το έταιρο φύλο , εθισμός με καταστρεπτικές συνέπειες που μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθριες επιπτώσεις. Σε καμία περίπτωση η πορνογραφία και ο αυνανισμός δεν μπορούν να θεωρηθούν υποκατάστατα μιας ερωτικής πράξης κατόπιν συνεύρεσης δύο ατόμων που μοιράζονται και ανταλλάσουν συναισθήματα και ανεβάζουν την διάθεση κατά την σεξουαλική πράξη.

Πηγή: glamourescorts.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>