Celebrities / Greek Celebrities / Instagram Girls / Leaked

Πρώτα φίλοι, μετά εραστές: 5 λόγοι να το δοκιμάσουμε.

Πρώτα φίλοι, μετά εραστές: 5 λόγοι να το δοκιμάσουμε.

Aπό φίλοι εραστές… Είναι καλή ιδέα; Μια ειδικός έχει την απάντηση.

Μπορούν οι φιλίες να εξελιχθούν σε μια δυνατή ή την ιδανική ακόμα ερωτική σχέση; Είναι «αγκάθι» το ιστορικό φιλίας ή μήπως ένα εχέγγυο για την πολυπόθητη σχέση που, επιτέλους, θα διαρκέσει; Αν βλέπετε με άλλο μάτι κάποιον φίλο ή φίλη και είναι αμοιβαίο, ίσως θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία σύμφωνα με την ψυχίατρο Abigail Brenner, M.D., η οποία επιχειρηματολογεί σχετικά σε προσφάτως δημοσιευθέν άρθρο της.

Τα βασικά σημεία της επιχειρηματολογίας της αφορούν την οικειότητα και τον χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας να γνωρίσουμε τον άλλο στο πλαίσιο της φιλίας σε αντίθεση με όσα ακολουθούν έναν κεραυνοβόλο έρωτα, μια ισχυρή και αμοιβαία ερωτική έλξη, ένα «παιχνίδι επιθυμιών και ορμονών» όπως αναφέρει μεταξύ άλλων για τους διάφορους τύπους γνωριμιών που όταν έσβησε το πάθος αποδείχθηκαν «φούσκα».

«Οι φίλοι είναι απαραίτητοι για την ευεξία μας. Ένας καλός φίλος ξέρει ποιος είσαι, είναι εκεί για να σε στηρίξει και να σε ενθαρρύνει, είναι παρών όλες εκείνες τις στιγμές που απλώς χρειάζεσαι έναν φίλο», αναφέρει και απαριθμεί τους πέντε βασικούς λόγους να είναι κανείς φίλος προτού γίνει εραστής.

  1. Μαθαίνετε ο ένας τον άλλο με ειλικρίνεια: Υπάρχει μια ειλικρίνεια, δεν χρειάζεται να προσποιηθείς για να εντυπωσιάσεις ή να ευχαριστήσεις τον άλλο ούτε να υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις. Έχετε «δει» ο ένας τον άλλο υπό πλήθος συνθηκών και περιστάσεων, «το καλό, το κακό και το άσχημο» του καθενός και τα έχετε αποδεχθεί. «Η ικανότητα να αποδέχεσαι ή και να αγκαλιάζεις ακόμα τις αδυναμίες και τις ιδιορρυθμίες κάποιου, καθώς και τα προτερήματά του, αφήνει ένα μεγάλο πεδίο ελευθερίας στον άλλο να λάμψει μέσα από τη μοναδικότητά του», επισημαίνει η ειδικός.
  2. Η φιλία επιτρέπει και άλλες σχέσεις: Στις φιλίες υπάρχει χώρος και χρόνος για άλλους χωρίς η ζήλεια να δηλητηριάζει τη σχέση των δύο ατόμων. Δεν υπάρχει κτητικότητα, δεσμεύσεις ή υποχρεώσεις για αποκλειστικότητα. Εξασφαλίζεται όλος ο αναγκαίος χρόνος να ανακαλύψεις αν αυτός ή αυτή που συνδέεσαι με φιλικούς δεσμούς πληροί τα κριτήρια για τη δημιουργία μιας ερωτικής σχέσης. Σε αντίθεση με τα ερωτικά απρόοπτα, η φιλία επιτρέπει να δεις τον άλλο καθαρά και να διαπιστώσεις αν επιθυμείς κάτι διαφορετικό ή η φιλία αρκεί.
  3. Χτίζετε εμπιστοσύνη: Η εμπιστοσύνη ρίχνει τις άμυνες και νικά το φόβο. Όπως εξηγεί η Δρ Brenner, μπορείς να είσαι ο εαυτός σου δίχως άγχος για όσα εκφράζεις με πράξεις και λόγια, χωρίς την ανησυχία μιας πιθανής προδοσίας, ψέματος ή απιστίας. Η εμπιστοσύνη δίνει χώρο για την αβίαστη έκφραση αισθημάτων, σκέψεων και αντιλήψεων ή, με τα λόγια της καθηγήτριας, «σου επιτρέπει να αισθάνεσαι ελευθερία να επικοινωνήσεις ανοιχτά, χωρίς το φόβο της κριτικής ή της γελοιοποίησης».
  4. Ανακαλύπτετε μαζί τον κόσμο: Ένα ζευγάρι, στην αρχή της σχέσης ιδίως, θα επιδιώξει να περάσει μαζί χρόνο, αποκομμένο συχνά από τον φιλικό και κοινωνικό κύκλο. Και δύο φίλοι έχουν κατά κάποιο τρόπο ζήσει μια αντίστοιχη κατάσταση, εξερευνώντας μαζί τον κόσμο, αποκτώντας κοινές εμπειρίες μαζί ή και χωριστά, έχοντας να μοιραστούν στην περίπτωση σχέση μια σημαντική συλλογή αναμνήσεων.
  5. Θέτετε κοινούς στόχους: Κοινές αξίες, ιδανικά και στόχοι είναι ένας ακόμα βασικός πυλώνας της μακροχρόνιας σχέσης και πληροφορίες που γνωρίζουμε για τον άλλο κατά τη διάρκεια της φιλίας. Αν υπάρχει σύμπνοια σε αυτά, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες η φιλία να εξελιχθεί σε σχέση.

www.ygeiamou.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>