Celebrities / Greek Celebrities / Instagram Girls / Naked

Πόσο σίγουρος είσαι ότι μπορείς να λειτουργήσεις σε ελεύθερη σχέση

Πόσο σίγουρος είσαι ότι μπορείς να λειτουργήσεις σε ελεύθερη σχέση

Οι ελεύθερες σχέσεις και το σεξ χωρίς δεσμεύσεις δεν είναι κάτι που δε συνηθίζεται στις μέρες μας. Αν δεν το έχεις βιώσει προσωπικά, σίγουρα θα το έχεις ακούσει από κάποιο φίλο ή γνωστό που ζει μια τέτοια κατάσταση, οπότε ξέρεις τι θα πει να περνάς καλά με κάποιον στο κρεβάτι και μετά να χωρίζουν οι δρόμοι σας. Ούτε αγκαλίτσες, ούτε πρωινό μαζί, ούτε μηνύματα και τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα, σε μια έρευνα του 2016 στην Αμερική σχεδόν οι μισοί άντρες και το 1/3 των γυναικών, που συμμετείχαν σε αυτή, δήλωσαν ότι η ιδανική γι’ αυτούς σχέση δεν είναι μονογαμική σε κάποιο βαθμό. Είναι όμως όλοι άνθρωποι για τέτοιες σχέσεις; Σύμφωνα με την έρευνα το κατά πόσο ένας άνθρωπος είναι ανοιχτός σε μια ελεύθερη σχέση εξαρτάται απ’ την προσωπικότητα του.

Και πιο συγκεκριμένα απ’ τα εξής χαρακτηριστικά:
Ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός

Το θέμα είναι κατά πόσο νιώθεις άνετα με το περιστασιακό σεξ και μπορείς να ξεχωρίσεις το σεξ απ’ το συναίσθημα. Αν θεωρείς ότι μια χαρά είναι η φάση και χωρίς αγάπες και λουλούδια τότε οι ψυχολόγοι θα σε κατέτασσαν στην κατηγορία των ανθρώπων με απεριόριστο σεξουαλικό προσανατολισμό. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι σε ελεύθερες σχέσεις τείνουν να μην έχουν περιορισμούς σε αντίθεση με τους μονογαμικούς. Κάποιες φορές, βέβαια, εμπλέκονται σε μονογαμικές σχέσεις αλλά συνήθως δεν ικανοποιούνται τόσο εύκολα και είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους. Εν ολίγοις αν είσαι ένα άτομο χωρίς περιορισμούς οι πιθανότητες είναι να είσαι πιο χαρούμενος σε μια πιο free κατάσταση.

Το δέσιμο με τον άλλο

Εκτός απ’ τον κοινωνικο-σεξουαλικό σου προσανατολισμό εκείνο που μετράει είναι και ο τρόπος που δένεσαι με κάποιον. Αν χρειάζεσαι επιβεβαίωση ή ανησυχείς ότι ο σύντροφός σου μπορεί να σε αφήσει, μάλλον ανήκεις στην κατηγορία των ανασφαλών. Μια μελέτη σε ομόφυλα ζευγάρια βρήκε ότι για τους ανασφαλείς ανθρώπους η μονογαμία συνδέεται με μεγαλύτερη ικανοποίηση και δέσμευση. Αν, δηλαδή, χρειάζεσαι συνεχώς το ταίρι σου για να επιβεβαιώνει πόσο σε αγαπάει ή φοβάσαι ότι μπορεί να σε απατήσει, μια μη μονογαμική σχέση μπορεί να σου προκαλέσει πολύ άγχος, ζήλια και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα. Ωστόσο, αν είσαι πιο σίγουρος για το πώς νιώθει για σένα ο σύντροφός σου, το να κάνεις στη σχέση σου χώρο και για άλλα πρόσωπα είναι πιθανότατα λιγότερο επίφοβο.

Είσαι ερωτοφιλικός ή αναζητάς την περιπέτεια;

Κάποιος που είναι ερωτοφιλικός γουστάρει πολύ το σεξ. Είναι άνθρωποι που τους αρέσει να περνούν και μόνοι τους καλά και σε καμία περίπτωση δεν λένε όχι στο ομαδικό σεξ. Απ’ την άλλη, οι κυνηγοί των αισθήσεων και της περιπέτειας είναι άνθρωποι που προτιμούν πιο παράτολμες σεξουαλικές δραστηριότητες και τους αρέσει να δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα στο σεξ. Αυτοί οι άνθρωποι γενικά ικανοποιούνται περισσότερο σε ελεύθερες σχέσεις, αντιθέτως με τους μονογαμικούς.

Με άλλα λόγια αν σου αρέσει πολύ το σεξ και θες να δοκιμάζεις προκλήσεις στο κρεβάτι, τότε η πολυγαμία είναι ιδανική για σένα, αφού σου αφήνει ανοιχτό τον δρόμο για να εξερευνήσεις τη σεξουαλικότητα σου.

gr.askmen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>