Celebrities / Greek Celebrities / Instagram Girls / Leaked / Naked

Σεξ: Οι στάσεις που φέρνουν (και) την ευτυχία

Σεξ: Οι στάσεις που φέρνουν (και) την ευτυχία

Το σεξ είναι από τα καλύτερα αγχολυτικά και ίσως μια πύλη για την είσοδο στον κόσμο της ευτυχίας. Διαβάστε γιατί.
Το σεξ προσφέρει πολλά περισσότερα από την ικανοποίηση των σαρκικών απολαύσεων και τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφέρει ότι το σεξ θωρακίζει την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τον ύπνο μεταξύ άλλων σημαντικών ωφελημάτων.

Το ερευνητικό έργο για τη σχέση της σεξουαλικής πράξης με την ανθρώπινη υγεία είναι εκτενές. Μικρή μελέτη 18 ημερών που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social and Personal Relationships, διαπίστωσε ότι τα ημερήσια επίπεδα άγχους στους 75 συμμετέχοντες ήταν σημαντικά χαμηλότερα όταν το προηγούμενο βράδυ είχαν συνευρεθεί ερωτικά. Μια άλλη μελέτη που ανέδειξε την αγχολυτική ιδιότητα του σεξ και δημοσιεύεται στο Biological Psychology, εξέτασε την επίδρασή του στην αρτηριακή πίεση ως δείκτη της απόκρισης στο άγχος και κατέληξε ότι το σεξ πριν από ένα στρεσογόνο συμβάν σχετίστηκε με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση συνολικά και μικρότερες κρίσεις αύξησης της λόγω άγχους.

Σύμφωνα με άλλα επιστημονικά ευρήματα, το σεξ μπορεί να γίνει το κλειδί για την ευτυχία ή ένα μονοπάτι έστω προς το αίσθημα της πληρότητας. Όπως διαπιστώθηκε από τις απαντήσεις 2.800 συμμετεχόντων σε σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, οι συχνότερες σεξουαλικές επαφές σχετίστηκαν με υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή και καλύτερη ψυχική υγεία συνολικά.

Το σεξ συμβάλλει στην καλύτερη διάθεση μέσω της έκρηξης ορμονών και νευροδιαβιβαστών που προκαλεί στον οργανισμό. Η ντοπαμίνη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, σημειώνει ο νευροψυχολόγος και αναπληρωτής Καθηγητής Νευροψυχολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Δρ Jason Krellman, εξηγώντας πως πρόκειται για έναν νευροδιαβιβαστή που εμπλέκεται στα αισθήματα έντονης χαράς, ευχαρίστησης και επιθυμίας. Αντίστοιχα, η ερωτική πράξη θα αυξήσει και την έκκριση και άλλων ορμονών της ευτυχίας και ηρεμίας όπως η σεροτονίνη και η ωκυτοκίνη.

Το Kama Sutra της ευτυχίας

Μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον ορισμό της ευτυχίας θα δώσει πολλά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων και απόψεις που διευκρινίζουν ότι η ευτυχία είναι στάση ζωής. Σύμφωνα πάλι με συμβούλους και επαγγελματίες της σεξουαλικής υγείας, η ευτυχία μπορεί πράγματι να είναι στάση αλλά όχι ακριβώς ζωής.

Ένας οδηγός για το πώς να επιτύχετε εξεζητημένες ή πιο απλές στάσεις στο κρεβάτι ίσως εξηγούσε πώς κάθε μία από αυτές ενεργοποιεί ή ερεθίζει εντονότερα διαφορετικές ερωτογενείς ζώνες είτε ακόμα πώς μπορούν να οδηγήσουν στη σεξουαλική ολοκλήρωση. Το πιθανότερο όμως είναι στα κείμενά τους να έλειπε η πληροφορία ότι πλην της ηδονής προάγουν και την ευτυχία, μέσα από τους δικούς τους ξεχωριστούς μηχανισμούς.

Υπαρχουν στάσεις που δίνουν το «πάνω χέρι» στον εναν σύντροφο (Doggy style) και αποδεσμεύουν έτσι τον άλλο από την ανάγκη ελέγχου, προσφέροντας έτσι μια ευκαιρία χαλάρωσης από τα άγχη. Άλλες πάλι, χάρη στη στενή σωματική επαφή και τον πιο τρυφερό τους χαρακτήρα (Spooning) αποτελούν την ιδανική επιλογή για αποφόρτιση από το στρες και την κούραση της ημέρας. Για όσους και όσες γοητεύονται από την πνευματικότητα και τον μυστικιστικό χαρακτήρα άλλων παραδόσεων όπως οι ινδικές, μπορούν να δοκιμάσουν κάποια από τις στάσεις του ταντρικού σεξ για μια πρωτόγνωρη ερωτική εμπειρία που περιλαμβάνει την ένωση των σωμάτων, τον συγχρονισμό κινήσεων και αναπνοής καθώς και τη συνεχή βλεμματική επαφή (Yab-Yum). Η ικανοποίηση, ανακούφιση και ευτυχία ωστόσο μπορούν να εξασφαλιστούν και από απλούστερες ερωτικές στάσεις (Missionary/ιεραποστολικό).

Παρά τις όποιες διαφορές, υπάρχει ένα στοιχείο που συνδέει όλες τις ερωτικές στάσεις: η έκρηξη ενδορφινών κατά τη διάρκεια του σεξ. Πρόκειται για νευροπεπτίδια που παράγονται στην υπόφυση του εγκεφάλου και μας ηρεμούν, προάγουν το αίσθημα της ευχαρίστησης και μειώνουν τα υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης.

www.ygeiamou.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>