Celebrities / Greek Celebrities / Instagram Girls / Leaked / Naked

Οι δυο καίριοι παράγοντες που επηρεάζουν το σεξ στην εμμηνόπαυση.

Οι δυο καίριοι παράγοντες που επηρεάζουν το σεξ στην εμμηνόπαυση.

Πόσο πιθανό είναι μια γυναίκα να παραμείνει σεξουαλικά ενεργή στην εμμηνόπαυση και ποιοι είναι κρίσιμοι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ερωτική της ζωή και η συνέχισή της.

Η συντροφικότητα και η καλή σωματική υγεία είναι κομβικοί παράγοντες για τη συνέχιση της σεξουαλικής δραστηριότητας στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sussex σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Menopause.

H Δρ. Helena Harder και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν τα δεδομένα που προέκυψαν βάσει των απαντήσεων σε ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική δραστηριότητα που συμπλήρωσαν 24.305 γυναίκες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 65% των γυναικών είχαν ερωτικό σύντροφο και το 22,5% ήταν σεξουαλικά ενεργές. Οι συγγραφείς εξέτασαν τέσσερα σχετικά μεταξύ τους θέματα:

  • Τη διαθεσιμότητα του συντρόφου
  • Τη σωματική και σεξουαλική υγεία
  • Την ψυχική ευεξία και
  • Τις διαπροσωπικές σχέσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία προέκυψε πως η απουσία σεξουαλικής δραστηριότητας οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην έλλειψη συντρόφου κυρίως λόγω χηρείας.

Η σεξουαλική δραστηριότητα επηρεαζόταν από:

  • ιατρικές νόσους ή σεξουαλική δυσλειτουργία κατά 27% και 13,5% αντίστοιχα
  • από τη σωματική υγεία των γυναικών ή συμπτώματα που σχετίζονταν με την εμμηνόπαυση κατά 18% και 12,5% αντίστοιχα
  • από συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή 7%
  • από χαμηλή λίμπιντο στις γυναίκες ή το σύντροφό τους κατά 16% και 7% αντίστοιχα, από προβλήματα της σχέσης 10,5% και
  • από την προοπτική της γήρανσης 9%.

Οι θετικές σεξουαλικές εμπειρίες αναφέρθηκαν εξαιρετικά σπάνια (3%), ενώ η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας για σεξουαλικά προβλήματα έφτανε το 6%.

«Τα ευρήματά μας δεν δείχνουν μόνο ότι τα προβλήματα στη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολυπαραγοντικά, αλλά επίσης ότι οι σεξουαλικές δυσκολίες συχνά δεν αναφέρονται, δεν αναγνωρίζονται και δεν αντιμετωπίζονται όσο συχνά θα έπρεπε», γράφουν οι ερευνητές.

www.ygeiamou.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>